Vondom en rotatie gieten: de perfecte combinatie

vondom, bloempot uve

Vondom is de rotatie-giet fabrikant met de grootste range aan bloempotten. Rotatiegieten, ook wel rotomolding genoemd, is een techniek waarbij ingewikkelde en holle modellen met uitstekende kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Vondom beheerst deze kunst tot in de perfectie met als gevolg een indrukwekkende lijn aan design planten bakken.

 

Bij rotatiegieten wordt de juiste hoeveelheid polyethileen (of vergelijkbaar materiaal) in een mal gegoten waarna dit in een hermetisch afgesloten oven geplaatst wordt die in verschillende richtingen roteert (vandaar de term rotatiegieten). De grondstof kan zich zo goed over de hele mal verdelen. Nadat de vorm afgekoeld is zijn de wanden van het eindproduct uniform en overal even dik, en is het bovendien steviger dan bij bijvoorbeeld spuitgieten of injectie technieken. Een mooi voorbeeld van de unieke designs van Vondom is de plantenbak Uve (letter V in het Spaans).

 

Bekijk snel de plantenbak Uve en andere bloempotten van Vondom die gemaakt zijn volgens het principe van rotatiegieten op designpotten.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *