Plantenbakken als onderdeel van de natuur

In deze post willen we graag twee collecties van plantenbakken onder de aandacht brengen waarbij het ontwerp aan elementen uit de natuur doet denken.

 

Stones plantenbakken van VondomDe Stones collectie van Vondom dankt niet alleen zijn naam aan natuurlijke elementen, ook het design is erop geïnspireerd. Vulkanische stenen stonden model voor deze plantenbakken met ronde lijnen. Het ontwerp is van Giovannoni & Elisa Gargan, zij hebben 5 verschillende vormen en maten bedacht. De Stones zijn gemaakt van polyethyleen, waardoor ze zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Daarnaast kun je zelf de kleur kiezen, zodat deze plantenbak geheel kan integreren in de omgeving waar je hem plaatst.

 

 

Element collectie plantenbakkenEen andere collectie die geïnspireerd is op de natuur, in dit geval pieren in zee, zijn de plantenbakken Element van Planterworx. In plaats van een ondersteunende rol, heeft ontwerper Charles Constantine bloembakken ontworpen met designs die eruit springen. Het eigentijdse hoekige ontwerp past in iedere tuin en is zeer geschikt om voor projecten te gebruiken. De plantenbak is verkrijgbaar in verschillende maten. Nog een leuk feitje: alle producten van Planterworx worden in de fabriek in New York handgemaakt. Door de afwerking van het aluminium van de plantenbak, heeft deze een extreem lange duurbaarheid en zijn de potten zeer geschikt om buiten te gebruiken.

 

Benieuwd naar de plantenbakken Stone van het Spaanse Vondom? Bekijk de verschillende uitvoeringen bij Designpotten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *